Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

Somborski književni festival i Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a njegov cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

Uslovi konkursa:

- Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavljenom knjigom.
- Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa.
- Konkurs je otvoren do 15.02.2017.

Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dušan Vejnović i Tamara B. Krstić objaviće rezultate do 15.03.2017.
Nagrada se sastoji iz štampanja nagrađenog rukopisa. Nagrada će biti uručena tokom Somborskog književnog festivala u maju 2017. Autor izabranog rukopisa biće lično obavešten. Ime pobednika konkursa biće objavljeno na sajtu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki i u relevantnim štampanim i elektronskim medijima.

Uputstvo za slanje rukopisa:

- U razmatranje za nagradu ulaze rukopisi bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).
- Rukopisi se šalju elektronski na adresu [email protected] do 15.02.2017.
- Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom i razrešenje šifre.
- U razrešenje šifre je potrebno uključiti sledeće podatke: Ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige

Rukopis koji se šalje na konkurs mora biti potpisan šifrom i predstavljati originalno autorsko delo na srpskom jeziku, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni. Žiri neće uzeti u razmatranje rukopise koji ne budu ispunili uslove konkursa.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar