Koncert \'Svi Silvesterovi pevači\' u Somboru
30.11.-0001.

Drugi koncert „Svi Silvesterovi pevači” biće održan u nedelju, 21.aprila, u somborskoj rimokatoličkoj crkvi Svetog Stefana (u Parku heroja), baš kao i prošle godine, kako bi se sačuvala uspomena na Silvestera Hajnala osnivača “Iuventus cantat” i dugogodišnjeg dirigenta.

Mešovitog omladinskog hora “Iuventus cantat”, zasigurno jednog od najuspešnijih srpskih amaterskih horova, koji je, pod dirigentskom palicom ovog somborskog istinskog umetničkog zanesenjaka “žario i palio” svetskim scenama, požnjevši pregršt najvećih priznanja, a svega nekoliko meseci nakon njegove, nažalost prerane, smrti došavši i do oreola zvanično najboljeg svetskog hora, piše novosadski Dnevnik.

Oni koji odluče da u nedelju uveče odu na koncert “Svih Silvesterovih pevača”, mogu da računaju na nezaboravno iskustvo, koje im priprema hor sadašnjih i nekadašnjih članova Somborskog pevačkog društva kojim će dirigovati Dajana Mijić. Silvester Hajnal, uz Josefa Šlezingera i Petra Konjovića definitvno “ikone” muzičke scene Sombora u protekla dva veka, nakon teške bolesti preminuo je 23. aprila 2002. godine, ostavivši iza sebe dubok trag, pre svega u nasleđu oličenom u bezbroj mladih ljudi ovog grada koji su svoj umetnički izraz pronašli upravo u muzici.

Ulaz je besplatan, a publika će imati priliku da pomogne rad Somborskog pevačkog društva, kao krovne organizacije i sada legendarnog MOH “Iuventus cantat” kroz dobrovoljni prilog. Pokrovitelj programa je Grad Sombor, a početak koncerta zakazan je za 20 sati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar