KARAVAN SLIKA: Dela najznačajnijih vojvođanskih slikara sinoć stigla u Apatin (FOTO)

Odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine 20. veka - Save Stojkova, Milana Kečića, Milana Kerca, Pavla Blesića i Boška Petrovića sinoć su, u okviru Karavana slika Vojvođanske banke i Galerije Matice srpske, prvi put predstavljena apatinskoj publici.

Ove slike, samo su deo bogate umetničke kolekcije Vojvođanske banke, koja broji više od 600 dela likovne umetnosti. Ljubitelji umetnosti moći će da ih pogledaju svakog radnog dana od 18 do 20 sati u filijali Vojvođanske banke  u ulici Srpskih vladara broj 7, do petka 7. jula.

Nakon Čačka Karavan slika će nastaviti svoj put i posetiće još i Zrenjanin i Suboticu, jer je jedan od ciljeva projekta Odgovorno u kulturi da dela iz kolekcije Vojvođanske banke budu dostupna svim ljubiteljima umetnosti u našoj zemlji.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar