Jesen stiže dunjo moja u Kuli - u čast Ise Bajića

U sklopu muzičke manifestacije Jesen stiže dunjo moja, od 12. do 15. novembra, u Kuli će se održati koncerti u čast Isidora Bajića – Ise. Otvaranje ove manifestacije je zakazano za utorak,12. novembar, u 19 časova u Koncertnoj sali Muzičke škole u Kuli, a na programu je Veče solo pesme i kamerne muzike. Nastupiće umetnici iz Novog Sada – Milana Vuksan, mecosopran, Milana Stanić Zuber, flauta i Sonja Muškić, klavir.

U sredu, 13. novembra, od 19 časova u Koncertnoj sali, održaće se koncert arhaičnih duvačkih instrumenata i klavira. Nastupaju učenici iz Novog Sada Nebojša Burić (duvački instrument) i Kristina Jevtović (klavir).

U sali Kulturnog centra Kula, 14. novembra, od 19 časova održaće se koncert tamburaškog orkestra Vasa Jovanović iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Zorana Bugarskog Brice, a petak, 15. novembar, rezervisan je za horsko pevanje, kada u Crkvi Svetog Marka, od 19 časova nastupaju Vile, hor Kulturno-umetničkog društva Durmitor i Crkveni hor Cveti car Konstantin i carica Jelena iz Sombora.

Manifestacija neguje stvaralaštvo Ise Bajića i podstiče stvaranje nova muzičkih oblika koje je negovao. Organizator manifestacije je Kulturno-prosvetna zajednica, a pokrovitelj je Opština Kula.


 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar