Izložba Tragom Podunavskih Švaba u Apatinu

Od 13. do 19. decembra u Galeriji Meander u Apatinu biće postavljena izložba Tragom Podunavskih Švaba, koju je prethodnih meseci videlo više hiljada posetilaca u najvećim gradovima u Srbiji. Izložba je u potpunosti selektirana iz zbirke Muzeja Podunavskih Nemaca u Apatinu, a projekat su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Apatin.

Nakon uspešne turneje, na kojoj je izložba iz apatinskog Muzeja Podunavskih Nemaca izazvala veliku pažnju stručne javnosti, medija i građana širom zemlje, posetioci u Apatinu će moći da saznaju: Kada i zašto su karavani kamila krstarili Bačkom? Po čemu je posebna apatinska rimokatolička crkva Uznesenje Marijino? Zašto je poznati beogradski profesor Kosta Vujić celoga života prikupljao apatinsku ciglu? Kako su žene iz Čelareva pisale austrijskom caru i naterale ga da izmeni jednu sudsku presudu? Za kog kompozitora iz Apatina se tražila karta više 1930-ih širom Evrope? Kako je Apatin postao jedan od centara nemačkog otpora Hitleru? Šta je vandrovka, ko su šoperi i šta su to Ulmske kutije?

Otvaranje izložbe je zakazano za petak, 13. decembar, u 19 časova. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar