Izložba Srđana Dimića Demona u Apatinu

U petak, 1. novembra, u Galeriji Meander, od 19 časova, biće otvorena izložba Srđana Dimića Demona.

Dimić je akademski slikar i skulptor iz Beograda sa trenutnim prebivalištem u Banjaluci. Dimić je pionir beogradske grafiti scene i pripada staroj školi crtača. U prvim godinama rada su usledile  mnoge faze iscrtavanja što je tada podrazumevalo izvestan faktor rizika jer su prvi crteži nastajali na vagonima, mostovima, zidovima grada pretežno ilegalno. Iako je Dimićevo stvaralaštvo upravo avangarda tog vremena, sasvim neočekivano, 2001. godine uzima učešće u 42.  Oktobarskom salonu (u selekciji Ere Milivojevića), pri čemu biva prvi i (još uvek) jedini grafiti umetnik koji je izlagao u okviru salona. Produkcije legalno oslikanih zidova počinje da radi 2004. godine. Paralelno s tim razvija i modelovanje u plastici, crtanje i slikanje različitim tehnikama te projektovanje i dizajniranje figura Transformersa.

Umetnik inspiraciju pronalazi u konstruktivizmu, robotici s posebnim naglaskom na industrijsku robotiku i kibernetiku, te u realizmu. Sve skice izrađuje u vidu minijatura, isključivo ručno, bez pripreme na papiru ili kompjuterski. Opus izvedenih radova broji preko 2000.

Dimić posredstvom svojih slika, želi da predoči sopstveni razvoj, razmenu ideja i uticaja na sopstveni stvaralački proces. Izložena dela prikazuju ostvarenja i delatnost autora, odnosno, negov suštinski razvoj u proteklih 20 godina rada pri čemu je konstantno u saglasnosti sa estetikom forme i sadržaja.

Izložbu će biti moguće pogledati do 14. novembra.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar