Izložba skulptura Isidore Miljanić večeras u Kuli

U petak, 15. novembra, u Likovnoj galeriji  Kulturnog centra biće otvorena izložba skulptura umetnice Isidore Miljanić iz Vrbasa pod nazivom Dualizam u skulptorskoj formi. Program počinje u 18 časova,  kada će nastupiti  Etno grupa Avaz iz Vrbasa, pod rukovodstvom Marka Aleksića. Grupa je osnovana u julu 2018. godine, a njen  član od osnivanja je i Isidora Miljanić.

Dualizam u skulptorskoj formi, bio je i naziv njenog Master rada, a kroz svoje likovno stvaralaštvo želi da i na publiku  prenese svoju ljubav prema prirodi. Primarni materijal za njene skulpture je drvo, koje koristi na specifičan način, težeći da ne naruši njegovo prirodno stanje. Pored skulptura, na izložbi će biti izložena i serija crteža na staklu Beleženje trenutka, na kojima su prikazani godovi, a cilj je da se trajno sačuva trenutak u kom je pronađeno određeno drvo.

Isidora Miljanić  je rođena je u Vrbasu, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju Žarko Zrenjanin. Osnovne studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek vajarstvo, u klasi profesora Tomislava Todorovića, a prošlog meseca i master studije u klasi profesorice Mirjane Blagojev.

Postavka će biti otvorena dve nedelje. 
 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS