Izložba radova Putem naše mašte u Apatinu

Izložba radova korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim poteškoćama pod nazivom Putem naše mašte II biće otvorena u petak, 29. novembra, u 19 časova, u apatinskoj Galeriji Meander.

U izradi likovnih radova korisnici su koristili različite vrste likovnog materijala i primenjivali različite tehnike rada: slaganje boja, bojenje temperama, razvodnjavanje bojama, tačkanje, prskanje bojama i slojevito slikanje. Radovi korisnika su maštoviti i originalan doživljaj korisnika, autentični i bogati u ličnom izrazu korisnika, što je i preneto na finalni produkt. Raznovrsne boje na likovnim crtežima korisnika odražavaju spontanost, iskrenost i osećajnost, a primetan je i značajan napredak u radu zbog čega su korisnici izuzetno ponosni na sebe sa željom da ovaj talenat podele sa svojim sugrađanima i doprinesu širenju socijalnih veza i odnosa među institucijama u lokalnoj zajednici.

Usluga Dnevni boravak se fokusira na unapređenje kvaliteta života korisnika u vlastitoj socijalnoj sredini kroz održanje i razvijanje socijalnih, psiholoških i fizičkih funkcija i veština, kako bi se u što većoj meri osposobili za samostalan život. Usluga Dnevni boravak se realizuje kroz osmišljene programe koji su prilagođeni očuvanju potencijala korisnika kroz različite radno-okupacione aktivnosti, psihološke radionice, sportsko-rekreativne aktivnosti, organizovanje prigodnih kulturno-umetničkih sadržaja i koji pružaju mogućnost da učestvuju u raznim aktivnostima u lokalnoj zajednici.

Izložba će trajati do 12. decembra. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar