Izložba Ogledala duše u Kuli

Udruženje obolelih od multiple skleroze Zapadna Bačka Sombor 2006. godine započelo je druženje sa umetnicima kroz organizovanje saborovanja kojih je do sada bilo četrnaest. Na saborovanjima je stvarano neraskidivo prijateljstvo obolelih i umetnika, stvarana su dela pod nazivom Ogledala duše, dela širine srca i nesebičnog gesta pripadanja zajedničkom cilju.

Organizator izložbe koja će biti otvorena u četvrtak, 5. decembra, u 18 časova, u Kulturnom centru Kula je Udruženje obolelih od multiple skleroze Zapadna Bačka Sombor i Likovna galerija Kulturnog centra Kula. Izložbu će biti moguće pogledati do 17. decembra.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.


    


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar