Izložba jednog od najvećih slikara današnjice u našem gradu

U Kulturnom centru „Laza Kostić“ u Somboru, otvorena je izložba renomiranog slikara Miloša Šobajića. Slike izložene u galeriji KC nose u sebi motiv progona i spasa čoveka.

„To je izložba koja predstavlja čoveka koji se spašava, koji beži iz prostora koji su puni zamki, i koji pokušava da izađe i da ode preko horizonta tamo, prema nekoj slobodi koju ni sam ne razume šta je ta sloboda“ rekao je Šobajić.

Miloš je naš, ali i francuski slikar. Otišao je u Pariz iz Beograda odmah nakon studija, davne 1972-ge, a 2005-te u Beogradu osniva Fakultet za umetnost i dizajn. Bio je gostujući profesor na Akademiji lepih umetnosti u Kini, a za života je izlagao na preko 80 samostalnih izložbi i učestvovao na preko 420 grupnih izložbi širom sveta. Njegova dela nalaze se u 40 muzeja u svetu. Slike je izlagao širom Srbije, pa ipak naš grad ga je očarao.

„Ovu izložbu koju sam doneo u ovaj divni grad Sombor, gde smo primljeni mnogo lepo i uzbudljivo, prosto ovaj grad je divan, ja ga otkrivam sada posle niza godina mog odsustvovanja, doneo sam ustvari izložbu koju šetam po celoj Srbiji“ izjavio je slikar.

Prema rečima Vesne Šašić, direktorke Kulturnog centra, ovo je jedna od najznačajnijih izložbi u toku ove godine i generalno za naš grad.

„Jer je ovo izložba jednog od najvećih živih slikara današnjice, gospodina Miloša Šobajića, u Galeriji smo izložili ukupno 15 radova velikih formata, to je neka retrospektiva njegovog rada u proteklih 20 godina“ dodala je Vesna Šašić.

O njegovoj veličini govori i činjenica da Beograd planira da otvori Muzej Miloša Šobajića. Izložba će biti otvorena do 28-og novembra u našem gradu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar