Izložba i predavanje u Gradskom muzeju Sombor povodom obeležavanja 135 godina od osnivanja

Gradski muzej Sombor ove godine obeležava 135 godina od osnivanja, od početka rada Istorijskog društva Bač-bodroške županije, a koje je ostavilo bogato nasleđe da ga čuvamo i unapređujemo. Povodom ovog značajnog jubileja u muzeju će biti realizovana dva zanimljiva arheološka programa:

- Četvrtak , 25.oktobar 2018. u 18.00 - Izložba „SO-ARHEO 2012.“.
Na izložbi će biti predstavljeni rezultati Zaštitnih arheoloških iskopavanja sprovedenih na trasi gasovoda u okviru gasifikacije Opštine Sombor, od aprila do decembra 2012. Izložbene prostorije Gradskog muzeja Sombor, glavni ulaz.
 
- Petak, 26.oktobar 2018. u 12.00 - Predavanja
Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa (dr Adam Crnobrnja, predsednik Srpskog arheološkog društva, projekat finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije)
Predavanje o arheološkom nasleđu na teritoriji Sombora sa osvrtom na probleme ugroženosti arheoloških lokaliteta (arheolozi Gradskog muzeja Sombor, Anđelka Putica, viši kustos arheolog i Viktorija Uzelac, kustos arheolog).

Foto: sombor.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar