Info pozorište -
20.10.2005.

Danas će u somborskom Narodnom pozorištu premijerno biti izvedena srpsko - švedska koprodukcija „Negovano voće”.
Projekat „Negovano voće” (Odlad Frukt) istoimene novele Augusta Strindberga u adaptaciji i režiji Željka Santrača, imala je svoju premijeru 18. septembra u zgradi Opera i muzički Teatar u Malmeu (Malmö Opera and Music Theatre) u Švedskoj.
Nakon dvanaest izvođenja u nordijskoj zemlji, predstava stiže u Sombor. Pretpremijera je bila 04. oktobra u Narodnom pozorištu Sombor, a današnja premijera će biti u 20 časova.
Naredno izvođenje u Srbiji zakazano je za 8. oktobar u Ustanovi kulture „Vuk” u Beogradu. „Negovano voće” je poslednja faza i finale višegodišnjeg pripremnog rada i radionica u Beogradu i Štokholmu, a reč je o koprodukciji između Theater Theatron-a iz Lunda u Švedsoj i Narodnog pozorišta Sombor, gde karaktere tumače glumci iz Švedske i Srbije, dvojezično. O samoj predstavi više možete da pročitate na web sajtu Ustanove kulture „Vuk”.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar