Info galerija -
30.11.-0001.

Organizacionom odboru Slikarske kolonije „Elan 2011” učešće je potvrdilo 30 likovnih umetnika iz Beograda, Apatina, Sremske Mitrovice, Vršca, Kule, Palića, Vrbasa,  Sombora...  Priliku da se umetnički izraze po prvi put, edukuju i dobiju podsticaj za dalji umetnički rad stvarajući uz priznate umetnike dobiće i 15 osuđenika iz 12 kazneno-popravnih ustanova Republike Srbije.
Okupljanje učesnika najnovije Elanove kolonija zakazano je u petak (19. avgusta) na Preobraženje. Subota će za goste imati radni karakter, dok će sa druge strane posetioci biti u prilici da pogledaju dve izložbe slika. Od 10 časova na platou ispred Županije biće postavljeno više od 170 slika koje su nastale na prethodnih 15. kolonija. Za 19 časova, u Galeriji KC "Laza Kostić", zakazano je otvoranje izložbe izabranih radova sa prošlogodišnjeg Elanovog saziva. Organizatori za kraj večeri najavljuju koncert džez kvarteta Osa.
Tokom prethodnih 15. godina ugošćeno je 176 likovnih umetnika koji su stvorili više od 770 dela, a u radu kolonije učestvovala su i 93 osuđenika.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar