lokacija: Apatin
objavljeno: 30.11.1999.

Info bioskop - Princ od Persije - Pesak vremena

Kultura
Iako apatinski bioskop ne održava pojekcije do 09.08.2010. godine, dobar film možete da pronađete u somborskom bioskopu. Renoviran i modernizovan bioskop u centru  Sombora "Ernest Bošnjak" nudi Vam širok izbor filmova. Za ovu nedelju Vam predstavljamo Princ od Persije - Pesak vremena.

Od ekipe koja je trilogiju “Pirati s Kariba” prenela na veliko platno, Volt Dizni Pikčersa i Džeri Brukhajmer Filmsa stiže Princ od Persije: Pesak vremena, neponovljiva akciona avantura smeštena u mitske predele Persije.
Nestašni princ (Džejk Džilenhol) će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (Džema Arterton) i zajedno će se upustiti u trku sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom. Dastanovo pravo po rođenju bilo je to da postane princ – to je bila njegova sudbina. Kao dečak u Persiji iz 6. veka – jednom od najvećih carstava koje je svet ikada video – mladi Dastan je ulični nestaško, bez roditelja i bez prebijene pare. Dastan će prvo biti pošteđen kazne zato što je stao u odbranu dečaka koji je uhvaćen u krađi jabuka, a potom će ga i usvojiti kralj Šaraman, koji je u Dastanu primetio neko dostojanstvo i veličinu.
Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl) i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika... Ali, velika avantura ga tek očekuje...
Uloge : Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina

Ukoliko ste fan igre Prince of Persia prica ima dosta potencijala. Zabavnu fantaziju koja je sarmantna i neozbiljna. Preliminarne kritike kazu da su tvorci filma ipak na pravom putu. Ipak je reziser Mike Newell (zasluzan za najbolji Harry Potter film - 4 deo).

Akcija, fantazija, komedija i avantura očekuju Vas u 116 minuta filma.
Projekcije su 29.07. od 21h i od 30.07. do 01.08. od 19h i 21h, u sali bioskopa Ernest Bošnjak u Somboru.
Vaša mesta možete rezervisati telefonom ili mailom na http://www.bioskopsombor.com/02rezervacije/.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.