Hor slavista u nedelju nastupa u Somboru

Muzički sastav pod nazivom Hor slavista nastupiće u nedelju, 27. oktobra, u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru. Koncert, čiji je organizator Kulturni centar Laza Kostić, počeće u 19 časova. Ulaz je besplatan.

Hor slavista okuplja mlade ljude, studente, profesore i doktorante ruskog i drugih slovenskih jezika. Osnovan je 2007. godine na Katedri za slavistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i bavi se promovisanjem slovenske kulture, očuvanjem tradicionalnih vrednosti i negovanjem prijateljstva kroz snagu muzike i pesme.

U sklopu aktuelne turneje Hor slavista će posetiti 12 mesta u Vojvodini, a publika će imati prilike da sluša tradicionalne ruske i kozačke pesme. Turneju su podržali Fond Ruski svet iz Rusije, Ministarstvo za kulturu i informisanje, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Skupština naroda Rusije i Ruskog centra za nauku i kulturu Ruski dom u Beogradu.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar