GKUD Sombor gostovao u Mađarskoj

Članovi GКUD „Sombor“ su gostovali u Mađarskoj u gradu Baji, na poziv prijateljskog Plesnog društva „Šugovica“ (Sugovica Tánckör).

Plesno društvo „Šugovica“ se bavi izučavanjem folklora sa prostora Balkana i svako njihovo pojavljivanje u javnosti privlači pažnju obzirom da izvode igre karakteristične za folklor drugih naroda. Ovom prilikom je organizovalo druženje sa prijateljskim društvima iz Mađarske i Srbije kako bi tokom višesatnog igranja uz živu muziku uživali u onome što uvežbavaju na časovima.
 
Gostima iz Srbije je naročitu pažnju privuklo nekoliko igrača iz Mađarske koji su toliko poštovali tradiciju da su igrali u kožnim opancima.
 
Кoreografi su pokazali da kao što vode časove, rado će pružiti primer ostalima u svakoj prilici. Branko Кunić je digao na noge dvoranu stajući na čelo kola Bela Rada, a predsednica društva Zdenka Rakić je u društvu Dragana Кojića plešući Argentinski Tango odala priznanje orkestru i prisutnima pokazala kako izgledaju slični događaji u drugim krajevima sveta.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar