GKUD “Dunav” i ove godine na Međunarodnom festivalu veterana folklora na Zlatiboru
Udruženje za negovanje narodne tradicije "Veterani Zlatibora" organizuje 7. po redu Međunarodni festival veterana folklora pod nazivom "Zlatibore širi svoje grane - 1000 na 1000". Festival će se održati u subotu, 02. decembra, u dvorani Kulturno sportskog centra u Čajetini, sa početkom u 14 sati. 
 
Svoje učešće je potvrdilo čak 52 kulturno umetnička društva, a među njima se našlo i Gradsko kulturno umetničko društvo "Dunav" iz Apatina. 

- S ozbirom na uspešan nastup prošle godine, kao i lepe utiske koje nosimo sa druženja nakon nastupa, Gradsko kulturno umetničko društvo odlučilo je  da i ove godine prijavi učešće na festivalu pod nazivom "Zlatibore širi svoje grane". Prošle godine smo se predstavili sa igrama iz Like, dok će se ove godine izvođački sastav predstaviti sa igrama iz Raških sela. Želim da napomene da je prethodne godine učestovalo 19 igrača, dok je ove godine taj broj malo veći i ide nas ukupno 26 izvođača, za 025info govori Jasmina Jarić, član GKUD-a "Dunav" iz Apatina. 

Nakon povratka sa Zlatibora članove društva očekuju naporne probe budući da je godišnji koncert na kojem će predstaviti sve što su radili tokom protekle godine zakazan za 16. decembar. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar