Folklor fest u Kuli

Drugi po redu „Folklor fest“ u Kuli okupio je šest kulturno umetničkih društava i veliki broj proizvođača organske hrane, kozmetike i ručnih radova. Festival je otvorila zamenica predsedinka skupštine opštine Kula Zorica Demković, a glavni organizator je Turistička organizacija opštine Kula.

 
„Mi se trudimo da ponudimo neku alternativu turističkim destinacijama, u principu se trudimo da imamo dodatne sadržaje da i dovedemo nove posetioce u Kulu, a i da građanima obezbedimo neki ambijent svim onima koji su ostali ovog leta u Kuli.“
 
- kaže Vladimir Stanković, Direktor Turističke organizacije opštine Kula.
 
Turistička organizacija opštine Kula i ove godine se potrudila da festival bude mesto promocije malih proizvođača, a pre svega žena preduzetnica. Tokom trajanja „Folklor fest“-a u Kramerovoj ulici i na trgu ispred pošte izloženi su radovi više od 30 malih proizvođača i udruženja.
 
Tokom dva dana „Folklor fest“-a u Kuli, večernji termini rezervisani su za nastupe kulturno umetničkih društava: „Đido“ iz Bečeja, „Sveti Sava“ iz Kaća, „Mladen Stojanović“ iz Mladenova i domaćeg Kulturno umetničkog društva „Srbija“ iz Kule. Najveću pažnju publike izazvao je repertoar Akademskog kulturno umetničkog društva „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda.
 
„Publika je imala priliku da vidi kolaž igara iz cele Srbije, naravno iz centralne Srbije, srpske igre iz Kosovsog Pomoravlja, zatim igre iz istočne Srbije, Vojvodine. Pokazali smo ono što je inače deo našeg klasičnog programa, jednog celovečernjeg koncerta.“
 
– kaže Velimir Agovski, Umetnički Direktor AKUD „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda.
 
Jedan od organizatora „Folklor fest“-a je kulsko Kulturno umetničko društvo „Srbija“.
 
„Mi smo jedini srpski KUD u Kuli, najveći smo KUD i predstavljamo Kulu i u inostranstvu i na domaćim nastupima, beležimo značajne uspehe, nastupamo uvek u takmičarskom delu. Prošle godine u Rumi smo osvojili srebrnu medalju, to je dokaz našeg truda i rada. Imamo 150-oro dece, imamo izvođački sastav od 30 članova.“
 
- kaže Predrag Zorić, Predsednik KUD „Srbija“ iz Kule.
 
Prvi festivalski dan završen je nastupom popularne pevačice Dragice Radosavljević – Cakane, a publika u Kuli je do kasno u noć mogla da uživa u njenim interpretacijama tradicionalnih srpskih pesama.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar