Film Očevi slobode u Somboru

U zgradi Županije u Somboru, tokom 17, 18. i 19. novembra snima se dugometražni igrani film Očevi slobode produkcijske kuće Zillion film i Košutnjak filma. Film prati život i rad Svetozara Miletića i njegovu borbu za prisajedinjenje Vojvodine Srbiji. Film režira Darko Bajić.

Filmsku ekipu na sminaju su posetili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač.

Projekat se radi pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Filmskog centra Srbije i Odbora za obeležavanje značajnih datuma u Republici Srbiji, kako bi se sačuvali i istakli događaji koji su rezultirali na stvaranje Vojvodine u sastavu Srbije. Za potrebe snimanja filma, pojedini detalji u i oko Županije prilagođeni su istorijskom periodu početka 19. veka.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar