Festival amaterskih pozorišta Srbije od 14. juna u Kuli

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, održaće se od 14. do 22. juna u Kulturnom centru u Kuli.  

 
Festival će u 19 časova biti otvoren izložbom slika Zvonka Pavličića u Likovnoj galeriji, a u 19.30 časova je zakazano tradicionalno paljenje festivalske vatre i podizanje festivalske zastave na jarbol. 
 
Prve pozorišne večeri u 20 časova nastupiće glumci Kulturnog centra Kula sa predstavom Gospođica Julija Augusta Strindberga u režiji Fuada Tabučića. 
 
U subotu, 15. juna, na programu je Hamlet u selu Mrduša Donja Iva Brešana, gde režiju takođe potpisuje Fuad Tabučić, a predstavu izvodi pozorište Castellum iz Kostolca. Račansko pozorište Kulturnog centra Radoje Domanović 16. juna izvodi predstavu Slučaj u režiji Dejana Cicmilovića. Na programu 17. juna je Prljavi ples Eleonore Bergštajn u režiji Nataše Radonjić, koju izvodi Studio glume – Teatar 011, Beograd. Na daskama Kulturnog centra Kula će 18. juna ponovo zaigrati crvenački glumci iz Pozorišta Stevan Sremac sa predstavom Slučajna smrt jednog anarhiste Darija Foa, u režiji Igora Pavlovića. Amatersko pozorište Branislav Nušić iz Šida izvešće 19. juna Bal vampira po motivima pripovetke En Rajs, u režiji i dramatizaciji Cvetina Aničića. Gradsko pozorište Abrašević iz Valjeva 20. juna izvodi Bugalkovo Pseće srce u režiji Miroslava Trifunovića, dok je narednog dana, u petak 21. juna, na programu Pozorište u palanci Radoslava Zlatana Dorića, u režiji Srđana Siće Živkovića. Predstavu izvodi Dom kulture Radivoj Uvalić – Bata iz Prokuplja.  
 
U subotu, 22. juna, u 20 časova će biti saopšteni rezultati festivala, posle čega će gledaoci moći da pogledaju gostujuću predstavu Kolevka bajke za vremena za koju je tekst i režiju pisao Aleksandar Đurić, a izvodi je Pozorište Petar Pan iz Beograda. 
 
Sve predstave se igraju u sali Kulturnog centra Kula s početkom u 20 časova. 
 
Pokrovitelji festivala su Opština Kula i Ministarstvo kulture i informisanja
   
 
    

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar