Fantastičnim koncertom ruski kadeti oduševili apatinsku publiku

Odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve, boravila je ovih dana u Apatinu i Somboru.

Cilj njihove posete bio je upoznavanje naše zemlje i naše multinacionalnosti, a takođe i uspostavljanje međusobnog mladalačkog drugarstva i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.
 
Nakon svečanog prijema ruskih kadeta u zgradi Skupštine opštine Apatin, gde su im domaćini bili  predsednik opštine, Milan Škrbić, sa saradnicima, mladi gosti iz Rusije predstavili su svoj muzički program u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu.
 
Pred publikom su se nizale ruske kompozicije, poznata dela klasične muzike, a takođe i srpske pesme ,,Tamo daleko'' i ,,Ko to kaže, ko to laže'', a koje su u izvedbi ruskih kadeta izazvale posebne emocije prisutnih.
 
Lazarev Andrej Vladislavjevič, jedan od učesnika koncerta, za 025info web portal je istakao kako mu se Apatin veoma dopao, a naročito centar.
- Iako je bilo malo vremena, uživao sam u jučerašnjoj šetnji vašim gradom. Veoma mi se dopada vaš grad. Centar Apatina je prelep, a naročito mi se sviđa mi se to što imate puno lepih fontana. Apatinci su sjajni domaćini i zaista sam uživao boraveći kod vas, rekao je mladi  Vladislavjevič.
 
Po završetku koncerta, predstavnici kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa još jednom su se zahvalili na gostoprimstvu i izrazili želju da ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza postane tradicionalna. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar