Dodeljene nagrade konkursa Mesec knjige u Odžacima

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka nagradila je najuspešnije učesnike literarnog i likovnog konkursa “Mesec knjige”. 

Manifestacija “Mesec knjige” je pod krovom Narodne biblioteke duže od tri decenije, koliko se organizuje i tradicionalni literarni i likovni konkurs koji je namenjen učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Odžaci, kao i predškolcima.
 
Učesnici konkursa poslali su veliki broj maštovitih radova, kazala je direktorica biblioteke Biljana Zlatković, na završnoj svečanosti manifestacije koja je održana danas u višenamenskoj sali Sportskog centra Odžaci.
 
- Teme su vam bile jako kreativne i to je lepo. Najčešće ste pisali o hrani i bilo je divno čitati te radove. I onda samo da ta hrana skoči, zamiriše i da poželite da je pojedete. Ono što je zanimljivo kod predškolaca, to je da su oni najviše radili svoje portrete i bilo je lepo gledati kako oni vide sami sebe – rekla je Zlatković.
 
Biblioteka je i ove godine najuspešnije učesnike konkursa nagradila knjigama, a nakon dodele sa decom se družio mađioničar što je posebno obradovalo najmlađe koji su sa manifestacije otišli sa osmehom na licu i bogatiji za jedan novi doživljaj.
 
Nagrađeni u kategoriji nižeg školskog uzrasta na literarnom konkursu su sledeći učenici: 1. nagrada Ivana Bogojević, OŠ “Kosta Stamenković” Srpski Miletić; 2. nagrada Anđela Penić, OŠ “Branko Radičević” Odžaci; 3. nagrada Miljan Manasijević, OŠ “Bora Stanković” Karavukovo.
 
U kategoriji višeg školskog uzrasta nagrade su pripale sledećim učenicama: 1. nagrada Nađi Stanišić, OŠ “Kosta Stamenković” Srpski Miletić; 2. nagrada Jovani Mladenović, OŠ “Miroslav Antić” Odžaci; 3. nagrada Tijani Stojčević, OŠ “Bora Stanković” Karavukovo.
 
Nagrade su u kategoriji srednjih škola dodeljene učenicama Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka: 1. nagrada Minji Knežević; 2. nagrada Nađi Držaić; 3. nagrada Maši Inđić.
 
Likovni deo konkursa namenjen je predškolcima.

Prvu nagradu dobio je Novak Nikolić, drugu nagrada Milica Jovanović i Teodora Stojanović, a treću Anja Pavlis, Kalina Đorđević i Kalina Krsmanović.

Izvori foto: ico.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar