Dan Laze Kostića  u ponedeljak u Somboru
Književna manifestacija Dan Laze Kostića, posvećena najkarakterističnijem pesniku srpskog romantizma i najlepšoj ljubavnoj pesmi Santa Maria della Salute u organizaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki i Udruženja građana  Ravangradsko proleće održaće se u ponedeljak, 3. juna, u Somboru. Ovogodišnji dobitnik Venca Laze Kostića je pesnik, književni kritičar i esejista Saša Radojčić
 
Manifestacija počinje u 11 časova kod Lazine klupe na Trgu Svetog Đorđa
U programu će učestvovati Saša Radojčić, dobitnik Venca Laze Kostića i Đorđe Despić, književni kritičar. U slučaju lošeg vremena, program će biti održan u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke. 
 
U 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke održaće se promocija romana Sve ljubavi Lazara Kostića, autorke Ljiljane Pakić. Na promociji će pored autorke, govoriti i istoričar Milan Stepanović, a odlomke iz romana čitaće studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru Sanja Marjanović i Bogdan Popov. 
 
Saša Radojčić, pesnik, književni kritičar, esejista
 
Rođen je 12. januara 1963. godine u Somboru. Školovao se u Somboru i u Beogradu gde je diplomirao i doktorirao filozofiju na Filozofskom fakultetu, a magistrirao na Filološkom fakultetu. Predaje filozofiju umetnosti na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. 
Član je uredništva u časopisima Literary Links, Književni magazin i u časopisu za kulturu Dometi čiji je bio glavni i odgovorni urednik. 
Nagrade:za književnu kritiku dobio je nagradu „Milan Bogdanović“, za knjige pesama nagrade „Branko Ćopić“ i „Đura Jakšić“, a Disovu nagradu za ukupno pesničko delo. 
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar