Crvenačka predstava Malograđanska svadba na festivalu u Sloveniji

Amatersko pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke, gostovaće 29. septembra 2018. godine u Postojni – Slovenija, na 57. Festivalu slovenskih teatarskih grupa sa „Malograđanskom svadbom“ Bertolta Brehta, u režiji Radoja Čupića.

Reč je o drami koja je pre svega obračun s ponovnim uspostavljanjem konzervativnih građanskih vrednosti, lažnog morala i licemerja.
 
Breht u svome komadu kritikuje brak kao formalnu instituciju malograđanskog društva i predstavlja ga kao legitimnu instituciju lažnog morala.
 
Reditelj ocenjuje da je glumački ansambl ne samo ispratio, već je i unapredio njegovu osnovnu ideju u odnosu na Brehta.
 
- Uspevši da ovaj komad bude itekako savremen i da donese zapitanost nad sudbinom sveta danas. Sveta u kojem su malograđanski duh i mentalitet postali pojava koja se neguje, pa samim tim i sve više raste, iako rezultati tog bujanja malograđanštine mogu biti opasni, čak pogubni, kaže Čupić.
 
Predstava je premijerno izvedena 28. januara 2017. godine u Domu kulture u Crvenki. Nastup amatera pozorišta u Sloveniji je realizovana uz pokroviteljstvo opštine Kula.

Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar