CEKOS obeležava Međunarodni dan knjige

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti.

U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Sonta biće održana promocija knjige „Svet na kakav smo navikli“, čiji su autori mladi iz Sonte.

U pitanju je dramski tekst čija je praizvedba bila 2013. godine u Sonti u izvođenju dramske trupe „Ište Pozor“ iz koje je kasnije CEKOS i nastao. Ovaj tekst sa uspehom je igran, ali je doživeo i druge postavke. Već sledeće godine ovaj tekst je sa apatinskim glumcima u okviru dramskog studija za odrasle Opštinskog kulturnog centra režirao Dušan Gladić. Nedugo posle toga, ovaj sonćanski tekst postavljen je i u Bačkoj Palanci od strane dramskog studija „Ars Liberi“ u adaptaciji Olje Nađ i u režiji Nenada Erečkovića i tu predstavu pod nazivom „Za milion godina“ publika je imala priliku da vidi u Sonti u okviru festivala Nedelja pozorišta 2016. godine.

Knjiga sa ovim dramskim tekstom nedavno je štampana u mini tiražu i sada će biti predstavljena javnosti.

Obeležavanje Međunarodnog dana knjige biće održano u sonćanskom ogranku biblioteke „Miodrag Borisavljević“ u utorak 23. aprila sa početkom u 18 časova.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar