Bojana Kovačević nova direktorka Narodnog pozorišta Sombor
Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.  
 
Po formalnom obrazovanju master sociolog, novoizabrana direktorka poslednjih sedam godina u Somborskom pozorištu bila je zadužena pretežno za oblast međunarodne saradnje. 
 
Kovačević je bila predlog zaposlenih u Pozorištu koji nisu bili zadovoljni v. d.  direktorkom Vesnom Paštrović koja je na tu funkciju došla krajem marta, a koju je Grad, kao osnivač postavio, jer je njenom prethodniku Mihajlu Nestoroviću istekao mandat.  
 
Ansambl Somborskog pozorišta pobunio se zbog dovođenja Paštrovićeve jer, po njihovoj oceni, njene dosadašnje kvalifikacije i kredibilitet ni najmanje je ne preporučuju za ovu odgovornu i zahtevnu dužnost, a najavljen je bio i štrajk. Posle razgovora sa gradonačelnicom Dušankom Golubović, ansambl je odustao od štrajka i raspisan je konkurs na kome je izabrana Kovačevićeva.  
 
-Drago mi je da je sve brzo završeno i da je sprovedena konkursna procedura. Ponosna sam na ovo pozorište i ovaj ansambl, na njegovu snagu i jedinstvenost u ljudskom i umetničkom smislu. Somborsko pozorište nastavlja svoj put, sledi nam festival Pozorišni maraton, učešće naših predstava na letnjim festivalima i rad na novom projektu - rekla je Kovačević
 
 
 
 
 
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar