lokacija: Sombor
objavljeno: 11.07.2018.

Bogato kulturno leto u Somboru, u organizaciji KC Laza Kostić

Kultura

Kulturno leto u Somboru obeležiće nova smotra somborskog slikarstva, pod nazivom „Somborski salon 2018“, kao i „Art Okupacija“, drugo izdanje festivala studenata umetničkih akademija iz zemlje i regiona.

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor najavljuje programe koji će i ovog leta obogatiti kulturnu ponudu grada, a među brojnim pripremljenim programima, posebno izdvajaju izložbe u Galeriji KC „Laza Kostić“ i novo izdanje festivala „Art Okupacija“.
 
U utorak, 10. jula, u Galeriji KC, otvorena je izložba slika umetnika Ljubiše Đurića, pod nazivom „Rađanje“. Slike različitih dimenzija rađene kombinovanom tehnikom na platnu, prezentuju crno-beli odnos elemenata i sugerišu na postojanje desetina varijanti crne i bele boje.  Postavka će biti aktuelna do 28. jula.
 
Otvaranje samostalne izložbe Danijele Tasić Cvetković, prošlogodišnje pobednice „Somborskog salona“, zakazano je za 31. jul. 
 
Tradicionalni „Somborski salon“, na kome će biti prezentovano likovno stvaralaštvo somborskih umetnika, biće otvoren 21. avgusta i trajaće do 8. septembra. O uslovima konkursa možete se informisati na oficijalnom sajtu i facebook stranici Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.
 
Krajem avgusta održaće se II festival studenata umetničkih akademija iz zemlje i regiona, „Art Okupacija“, koji je prošlog leta oduševio sugrađane i pobrao pozitivne kritike. Zahvaljujući prošlogodišnjem uspehu, broj učesnika festivala je uvećan, a samim tim i broj  programa koji će biti prezentovani. Somborska publika će biti u prilici da uživa u dramskim, muzičkim, filmskim i likovnim programima na više lokacija u gradu. Pored centralnih programa, biće organizovani i prateći programi, poput predavanja, radionica i svirki.
 
Kulturni centar „Laza Kostić“ sa zadovoljstvom poziva sve sugrađane da posete  najavljene  kulturne manifestacije.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U petak, 23. novembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra biće odigrana pozorišna...

Povodom obeležavanja 16. novembra, Dana opštine Kula, Turistička organizacija opštine Kula, organizovala je brojne događaje i manifestacije kako...

Izdavačka kuća Vukotić media i Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor, uz podršku Gradske uprave Grada Sombora, organizuju promociju...

KC Laza Kostić Sombor najavljuje novo izdanje dečjeg festivala "Šareni svet", koji će se održati od 19. do...

Želeći da podstakne ljude iz svoje sredine na veću brigu o zdravlju, apatinska sekcija ,,Društva za borbu protiv...

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, povodom obeležavanja 120 godina od rođenja velikog umetnika, otvorena je izložba „Milan Konjović iz...