lokacija: Sombor
objavljeno: 11.07.2018.

Bogato kulturno leto u Somboru, u organizaciji KC Laza Kostić

Kultura

Kulturno leto u Somboru obeležiće nova smotra somborskog slikarstva, pod nazivom „Somborski salon 2018“, kao i „Art Okupacija“, drugo izdanje festivala studenata umetničkih akademija iz zemlje i regiona.

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor najavljuje programe koji će i ovog leta obogatiti kulturnu ponudu grada, a među brojnim pripremljenim programima, posebno izdvajaju izložbe u Galeriji KC „Laza Kostić“ i novo izdanje festivala „Art Okupacija“.
 
U utorak, 10. jula, u Galeriji KC, otvorena je izložba slika umetnika Ljubiše Đurića, pod nazivom „Rađanje“. Slike različitih dimenzija rađene kombinovanom tehnikom na platnu, prezentuju crno-beli odnos elemenata i sugerišu na postojanje desetina varijanti crne i bele boje.  Postavka će biti aktuelna do 28. jula.
 
Otvaranje samostalne izložbe Danijele Tasić Cvetković, prošlogodišnje pobednice „Somborskog salona“, zakazano je za 31. jul. 
 
Tradicionalni „Somborski salon“, na kome će biti prezentovano likovno stvaralaštvo somborskih umetnika, biće otvoren 21. avgusta i trajaće do 8. septembra. O uslovima konkursa možete se informisati na oficijalnom sajtu i facebook stranici Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.
 
Krajem avgusta održaće se II festival studenata umetničkih akademija iz zemlje i regiona, „Art Okupacija“, koji je prošlog leta oduševio sugrađane i pobrao pozitivne kritike. Zahvaljujući prošlogodišnjem uspehu, broj učesnika festivala je uvećan, a samim tim i broj  programa koji će biti prezentovani. Somborska publika će biti u prilici da uživa u dramskim, muzičkim, filmskim i likovnim programima na više lokacija u gradu. Pored centralnih programa, biće organizovani i prateći programi, poput predavanja, radionica i svirki.
 
Kulturni centar „Laza Kostić“ sa zadovoljstvom poziva sve sugrađane da posete  najavljene  kulturne manifestacije.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Dramski studio Kulturnog centra iz Apatina počinje sa radom u utorak, 25. septembra. Sastanak za mlađu grupu koju čine...

Svečano otvaranje izložbe BIJENALE LIKOVNA JESEN 2018, biće upriličeno u petak, 28. septembra, u 13 sati, u Galeriji...

Međunarodni plesni festival Orijentalija održava se već šestu godinu za redom u Somboru. Ove godine u...

U Somboru je završen prvi filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog...

Somborci imaju bogato kulturno nasleđe, kojim se ponose, ali isto tako i brojne znamenite ličnosti, koje su pronele...

Izložbu "Sto odabranih" kojom su ljubiteljima umetnosti predstavljena dela iz umetničke zbirke Vojvođanske banke, sinoć je u Galeriji...