Bogat program u Kulturnom centru Apatin

U Kulturnom centru Apatin 28. novembra, od 20 časova održaće se Koncertni program pod nazivom Muzički tonovi iz srpskih starina. Nastupaju Uroš Dojčinović (gitara), Andrej Jovanić (lauta, gitara), Milena Rajković (violina) i Milica Jakšić (violončelo). Uroš Dojčinović će sa kamernim sastavom svirati staru srpsku muziku i muziku sa srpskih dvorova, a na repertoaru će između ostalog biti dva srpsko-orijentalna marša, muzika sa kragujevačkog dvora Kneza Miloša, muzika beogradskih salona. Ulaz na koncert je besplatan.

U Galeriji Meander, 29. novembra, biće otvorena izložba radova korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim poteškoćama

Direktorka Kulturnog centra Apatin Danijela Obradović istakla je da neće izostati ni program za najmlađe.

-Poslednji dan novembra i prvi dan decembra obeležiće filmski program za najmlađe u okviru kojeg će biti prikazan crtać Zaleđeno kraljevstvo 2, dok će 11. decembra u maloj sali Kulturnog centra, Ana Jovanović deci uzrasta od 4 do 7 godina čitati priče iz svoje knjige Mamine priče -rekla je Obradović.

Ljubitelji pozorišne umetnosti će 5. decembra, od 20 časova, u velikoj sali Kulturnog centra moći da pogledaju predstavu Sokin sin i Bosina ćerka, u režiji Juga Radivojevića. U predstavi igraju Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, Milena Đorđević i Miloš Đorđević. Reč je o urnebesnoj komediji koja govori o tome kako se pravi zavera u korist sopstvene dece.

Koncert muzičke škole Stevan Hristić iz Apatina, povodom 70 godina postojanja i rada, zakazan je za 18. decembar. Pored hora, orkestra i nastavnika, na koncertu će kao gosti nastupiti bivši učenici škole. 

U Galeriji Meander, 20. decembra
, biće otvorena izložba slika Bojana Novakovića.

Koncert Somborske ruže koji zajednički organizuju GNO Spomenar, Somborsko pevačko društvo i GKUD Ravangrad održaće se 21. decembra. Na koncertu učestvuju Mešoviti hor SPD, pevačke grupe, hor Gradskog udruženja penzionera, Gradski hor Jedinstvo iz Apatina.  
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

ljubica

29.10.2020 | 11:29
Svetla tačka Apatina. Primer i drugim organizacijama kako treba biti posvećen svom poslu. Kultura je izuzetno važna bila uvek, posebno u ovim vremenima.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS