Apatinka Mara Vuković utorkom budi najmlađe slušaoce u emisiji ,,Dobro jutro, deco'' Radio Beograda 1

“Dobro jutro deco” kao jedna od najprepoznatljivijih emisija Radio Beograda 1 postoji dugi niz godina,  a emituje se svakog dana u istom terminu u 7 sati. Već 62 godine mališani se bude se uz cvrkut ptica koje najavljuju dečiju emisiju. Do kraja oktobra, svakog utorka, decu budi naša sugrađanka, pesnik i novinar Mara Vuković.
 

- Saradnja sa Radio Beogradom počela je pre punih 5 godina. 15 godina unazad imaju konkurse na kojima pisci šalju svoje radove, priče kratke forme za decu uzrasta do 7 godina. Osim laureata, odaberu i najbolje radove, koje koriste za potrebe emisije. Moja dugogodišnja saradnja i rad sa decom prerasla je i u pisanje za najmlađe. Radio Beogradu se dopalo to što pišem, pozvali su me i tako je krenula naša saradnja, istakla je Vuković i dodala da je imala svake godine po dva meseca, jedan dan u tom mesecu je bio namenjen njenim pričama, a ove godine je dobila septembar i oktobar, te nas u mesecu koji predstoji svakog utorka u 7 sati na Radio Beogradu 1 očekuje još 5 novih priča naše sugrađanke.


Mara Vuković se, osim pisanjem, već dugi niz godina bavi i novinarstvom. Na nekadašnjem “Radio Apatinu” punih 10 godina je vodila dečiju emisiju pod nazivom “Veselica”, a koja se  emitovala nedeljom ujutro.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar