Apatinka Ena Đorđević donela iz Beograda dve prve nagrade sa Festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva

FEDEMUS - Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva ,,Deca kompozitori” afirmiše samostalno dečje muzičko stvaralaštvo i kreativan rad odraslih sa decom. Deca pišu tekstove i komponuju, a zatim izvode te pesme. U izuzetno jakoj konkurenciji, mlada Apatinka, Ena Đorđević, osvojila je prvu nagradu za instrumentalnu kompoziciju i prvu nagradu za vokalnu kompoziciju.

Ena ima 13 godina, ide u sedmi razred OŠ ,,Žarko Zrenjanin''. Za sad je na dobrom putu da, po završetku osnovne škole, postane nosilac Vukove diplome. U njenom vlasništvu je već blizu dvadeset nagrada iz matematike, biologije, fizike, srpskog, klavira. Najponosnija je, kaže, na treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike. U dilemi je da li da nastavi da se bavi muzikom ili prirodnim naukama. Šta god odlučila, ne sumnjamo da će biti među najboljima. I veoma smo ponosni na činjenicu da u našoj opštini postoje takvi mladi ljudi, pravi ambasadori svoga grada.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar