Apatincima izložba „ODRAZI“

U Apatinu će se 19. juna u 19 časova u Galeriji „Meander“ obaviti otvaranje izložbe Suzane Vulović i Milice Lojović, beogradskih umetnica koje će se apatinskoj publici predstaviti svojim umetničkim delima, a izložba nosi naziv "Odrazi" i trajaće do 8. Jula.

“Umetnost je individualizam, a individualizam je sila koja remeti i razgrađuje.”

Oskar Wilde

Polje istraživanja i delovanja ove dve umetnice vezuje se za sliku. U svom istraživačkom radu preispituju složene i mnogostruke pojave sa kojima se suočavaju svakodnevno. Njihove umetničke prakse su odraz jedne stvarnosti, vremena koje traje i koje ih je oblikovalo. Kroz likovni akt procesuju probleme uslovljene kulturološkim navikama, društvom i sredinom u kojoj žive i stvaraju.

Za Suzanu likovno delo predstavlja momenat u kom se integriše čitava naša prošlost i stvara novo iskustvo. Radovi iz ciklusa “Struktura sećanja” nisu mimetički prikaz nekog događaja – sećanja mogu biti boja, energija, osećaj ili miris. Sećanja nose istinu, ona nisu isto što i pamćenje, ona mogu biti arhetipska, zajednička i u vezi sa nesvesnim. Trag su, Boja, Senke – talozi sećanja. Poput elemenata slike sa i bez logičkog reda, puna prekrivenih ritmova i analogija.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS