Alternativa, Povelja, Statut (normativni okvir somborske lokalne samouprave u periodu 1749-1918)

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor u utorak 1. decembra organizuje promociju knjige, koja je objavljena polovinom avgusta 2014. godine, Alternativa, Povelja, Statut (normativni okvir somborske lokalne samouprave u periodu 1749-1918) koju su načinili doc. dr Miloš Petrović i Vladimir Jerković, doktorant na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Ova knjiga je napisana dvojezično (srpsko-engleski) i po prvi put u somborskoj istoriografiji, sa aspekta pravne struke, razmatra sva tri dokumenta, koja čine temeljni pravni okvir za rad gradske uprave i funkcionisanje urbanog života u gradu, u skoro dvovekovnom periodu, od elibertacije do završetka Prvog svetskog rata.

Promocija će biti održana u Srpskoj čitaonici Laza Kostić u sali koja je na Svečanoj skupštini, dobila ime Dvornica Sava Stojkov.

U programu učestvuju doc. dr Miloš Petrović i Vladimir Jerković, a početak je zakazan za 18 sati.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar