21. Opštinska smotra neakademskih likovnih stvaralaca
Bez publike i uz prisustvo nekolicine umetnika sinoć je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli otvorena 21. Opštinska smotra neakadmeskih likovnih stvaralaca na kojoj je bilo prikazana gotovo četrdesetak slika trinaest likovnih stvaralaca iz kulske opštine. Otvarajući izložbu selektorka smotre Mila Krstić Krasuljak, istoričarka umetnosti iz Sombora je rekla da je veoma zadovoljna prikazanim i da će se sasvim zasluženo po jedno umetničko delo svakog učesnika Opštinske smotri naći na naredoj regionalnoj, odnosno, Zonskoj smotri.
Svi umetnici koji su učestvovali na sinoćnoj 21. Opštinskoj smotri neakademskih likovnih stvaralaca u Kuli prikazali su dva ili tri umetnička dela od kojih je selektorka, kao što smo rekli, izabrala po jedno. Tako će se u daljem takmičenju neakademskih likovnih stvaralaca iz kulske opštine naći radovi: Josipa Klera iz Crvenke, Margite Firstner, Stele Laušević, Stanije Vuković, Amalije Kovač, Rozalije Lazar, Nede Rajačić, Zorice Rac, Tomislava Božovića, Mirjane Grbić, Snežane Davidović i Slavice Pešikan iz Kule i Miladina Šljukića iz Sivca.
Zonska smotra neakademskih likovnih stvaralaca biće održana u oktobru u Kuli. Napomenimo da su zbog trenutne epidemiološke situacije u Likovnoj galeriji Kulturnog centra preduzete sve propisane mere. Otvaranje izložbe je proteklo bez publike, a svi prisutni učesnici smotre su nosili maske i poštovali distancu.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar