lokacija: Apatin
objavljeno: 08.02.2019.

15 soneta Dušana Gladića u subotičkom časopisu Luča

Kultura

U najnovijem broju časopisa za kulturu, umetnost i nauku „Luča“, a koji izlazi tromesečno i  koji izdaje Srpski kulturni centar „Sveti Sava“ iz Subotice, objavljeno je 15 soneta apatinskog književnika Dušana Gladića. 

Pre više godina u ovom časopisu je objavljena i njegova prva drama „Strah od aplauza“, koju je pre nekoliko godina sa uspehom postavio i režirao u Dramskom studiju Opštinskog kulturnog centra Apatin i sa kojom je osvojio brojne nagrade na festivalima i smotrama.
 
Gladić se školovao na Ekonomskom fakultetu i radio u Subotici u Dečijem pozorištu u periodu od 1978. do 1985. godine do povratka u Apatin.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Otvaranje izložbe crteža Veljka Valjarevića u Galeriji Meander zakazano je za petak, 22. februar, sa početkom u 19...

Otvaranje izložbe slika Ivana Vilima, pod nazivom "WITHOUT FANTASY", biće upriličeno u utorak, 26. februara, u Galeriji Kulturnog...

U Kulturnom centru Kula će u sredu, 20. februara, sa početkom u 19:00 sati, biti odigrana dečija predstava...

U ponedeljak, 25. februara, sa početkom u 20 sati, u Velikoj sali Kulturnog centra, biće prikazana predstava „Brak...

Sporazum o međumuzejskoj saradnji između Muzeja Intercisa iz Dunaujvaroša i Gradskog muzeja Sombor potpisan je na Dan grada...

U sredu 20. februara, u Maloj sali Opštinskog kulturnog centra, sa početkom u 19 sati, biće održana promocija...