lokacija: Sombor
objavljeno: 11.06.2019.

Održana sednica Skupštine Grada Sombora

Politika

Odavanjem pošte nedavno preminulom predsedniku Skupštine Grada Sombora primarijusu dr Zoranu Parčetiću, počela  je 34. Sednica Skupštine grada Sombora. 

Sednicom je predsedavao zamenik predsednika skupštine Grada Sombora Miodrag Sekulić, a većina opozicije i ovoga puta nije prisustvovala zasedanju skupštine, što je bio i povod da se odbornicima ali i javnosti obrati predsednik odborničke grupe SNS Zoran Rus koji je pozvao članove opozicije da se urazume i uzmu aktivno učešće u rešavanju pitanja od važnosti za građane i grad Sombor. Odbornici su na sednici Skupštine Grada Sombora razmotrili i odlučili o 25 tačaka dnevnog reda od kojih su 10 izbori i imenovanja. 
 
Usvojen je predlog rešenja o prestanku mandata nedavno preminulog predsednika skupštine  i na upražnjeno mesto imenovana je Milica Simendić, članica SNS. Za glavnog urbanistu grada Sombora jednoglasno je ponovo izabran dosadašnji urbanista arhitekta Milan Stojkov, dok je za direktorku Narodnog pozorišta Sombor nakon okončanja konkursa, a odlukom odbornika potvrđeno imenovanje Bojane Kovačević. Zbog isteka mandata, Goran Nonković razrešen je dužnosti direktora i imenovan za v.d. direktora JKP Prostor Sombor. 
 
Odbornici su jednoglasno usvojili Predlog Odluke O završnom računu budžeta grada Sombora za 2018. godinu. Ukupni prihodi su ostvareni na nivou od 92,03% i u odnosu na 2017. godinu i  nominalno su viši za oko 17%. Ukupni rashodi u 2018. godini izvršeni su u iznosu od 2.908.013.954,00 dinara i u odnosu na planirane rashode izvršeni su na nivou od 84,81%. 
 
Odbornici su usvojili predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za tekuću godinu. 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na sednici Skupštine opštine Odžaci doneto je rešenje o utvrđivanju prestanka mandata odbornici Jeleni Lopušini koja je podnela...

Sednica Skupštine Grada Sombora, 34. po redu, zakazana je za ponedeljak, 10. jun, u 9 časova.    

Sednica Skupštine opštine Apatin je započela usvajanjem zapisnika sa prethodne sednice, nakon čega je usvojen godišnji program zaštite, uređenja i...

U petak, 31. maja, održaće se 31. sednica Skupštine opštine Apatin, u velikoj sali, sa početkom u 10 časova.   Na dnevnom...

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...