Održana 151. sednica Gradskog veća grada Sombora

Na 151. sednici Gradskog veća grada Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, članovi Gradskog veća su jednoglasno usvojili predlog Odluke o donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije naseljenog mesta Svetozar Miletić, predlog zaključka za raspodelu sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje programa – projekata udruženja građana iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na teritoriji grada Sombora za 2019. godinu, projekata, programa i manifestacija u kulturi za 2019. godinu, kao i programa/projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji grada Sombora za 2019. godinu.

Gradski većnici su na 151. sednici usvojili predlog prvih izmena i dopuna plana javnih nabavki za 2019. godinu. Prema ovom predlogu u plan javnih nabavki biće unete javne nabavke: izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekta Doma zdravlja; konkurs za dizajn: Urbanističko – arhitektonski konkurs za izradu idejnog rešenja „Trga umetnosti“ u Somboru; izgradnja vodovoda u naseljenom mestu Doroslovo i izgradnja lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar- Sivac  na teritoriji grada Sombora. Za prve izmene i dopune Plana javnih nabavki za 2019. godinu obezbeđena su sredstva Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu („Službeni list AP Vojvodine“, broj 60/2018) i u budžetu Grada Sombora, a na osnovu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2019. godinu.
 
Na 151. sednici Gradskog veća grada Sombora usvojena je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Sombor za period od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine sa analizom poslovanja i preduzetim merama za otklanjanje poremećaja u poslovanju JКP.
 
Odlučivalo se i o drugim pitanjima iz delokruga rada Veća.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar