Ministar Đorđević na obeležavanju jubileja Centra za socijalni rad u Apatinu

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i Dnevni boravak za odrasle osobe sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama - prisustvovao je Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

 
Ministarstvo snažno podržava razvoj usluga socijalne zaštite u svim jedinicama lokalne samouprave zato što verujemo da se institucionalnom zbrinjavanju korisnika treba pribeći kao poslednjoj opciji, odnosno tek onda kada su iscrpljeni svi drugi oblici zbrinjavanja, 
- rekao je Djordjević
 
On je čestitao jubilej Centru Apatin i zahvalio svim zaposlenima u radnim jedinicama Centra na uloženom naporu, predanosti i marljivosti koje, kako je rekao, svakodnevno ulažu radi zadovoljavanja potreba posebnih kategorija stanovništva.
 
Cilj nam je da sistem unapredimo i približimo standardu najrazvijenijih zemalja Evrope kroz prilagođavanje sistema specifičnim izazovima u životu pripadnika osetljivih kategorija stanovništva, kako bi se u što većoj meri osposobili za samostalan život, a roditeljima omogućilo slobodno vreme za bavljenje profesionalnim aktivnostima, 
- istakao je ministar Đorđević .
 
 
Nakon obilaska Centra, Đorđević je prisustvovao filatelističkoj izložbi. 
Na njoj je predstavljena i personalizovana poštanska marka, žig i koverat, kao i razglednica sa motivima CSR Apatin, koje su izradili korisnici ustanove.
 
Događaju su prisustvovali direktorka CSR Apatin Nikolina Sučević, predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i zamenica Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Milka Budakov.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar