Završeno orezivanje drvoreda u Prizrenskoj u Somboru

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor izvršili su danas orezivanje stabala uličnog drvoreda u Prizrenskoj ulici, tzv. „prevršavanje“. 

Po nalogu Nadzornog organa i na osnovu rešenja komunalnog inspektora Odeljenja inspekcije i komunalne policije, orezano je 8 uličnih stabala, mahom koprivića (bođoša) koji su „ugrožavali krov i fasade susednih objekata (kuća) i žice NN mreže i priključaka“, ili su im grane „zaklanjale preglednost, spuštale se ka trotoaru i ometale prolaz pešacima“.
 
U Prizrenskoj su korišćene dve „korpe“, (pokretne visinske platforme) iz kojih su „testeraši“ obavljali posao, a teretno vozilo je, nakon utovara, odvezlo posečeno granje sa lica mesta, tako da je ceo posao orezivanja 7 koprivića i jedne vrbe realizovan prilično efikasno. 
 
Po nalogu Nadzornog organa „Zelenilo“ je dužno da mesta orezivanja premaže biomelemom, radi zaštite od insekata i patogena, odnosno, da se „zatvore rane od rezidbe.“ 
 
Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar