lokacija: Apatin
objavljeno: 20.01.2013.

U Vojvodini aktivno 440 zemljoradničkih zadruga

Info servis

U Vojvodini trenutno ima 440 aktivnih zemljoradničkih zadruga, a osnivanje novih omogućilo bi organizovaniju proizvodnju i plasman robe poljoprivrednih proizvodjača, zaključeno je u četvrtak na skupu o zadrugama u Novom Sadu. Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) Radislav Jovanov rekao je prilikom prezentacije projekta "Osnivanje, razvoj i revitalizacija zemljoradničkih zadruga u Vojvodini" da je želja ZSV da u svakom mestu u pokrajini radi bar jedna zadruga. "Osnivanje zemljoradničkih zadruga najlakši je način da mladi ostanu da žive u ruralnim sredinama i da nadju posao u zadrugama ili u kooperacijama", rekao je Jovanov i ocenio da rad zadruga mora postati "nezaobilazan faktor u malim sredinama". Prema njegovim rečima, u Vojvodini trenutno radi 440 zemljoradničkih zadruga sa oko 5.000 zaposlenih. Članovi zadruga su 20.000 individualnih poljoprivrednih proizvodjača i oko 100.000 kooperanata.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na gradskom bazenu u Odžacima sutra, 15. juna, počinje sezona kupanja. Radno vreme bazena je od 9:00 do...

Potrošači u Prigrevici će u sredu, 12. juna, zbog seče grana, povremeno biti bez električne energije od 8 do 14...

U prostorijama Mesne zajednice Apatin mogu se preuzeti BTI tablete za larvicidni tretman komaraca MOS Cross projekta. 

U utorak, 11. juna, vršiće se aviotretman komaraca u Somboru, na području zaštitnog pojasa uz Dunav i obodnih...

Zbog  potrebe izvođenja radova na pojačanom održavanju dela Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara u Odžacima - II faza,...

Podsećamo sve meštane Apatina i okoline da se danas vrši tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i iz vazduha....