U Somboru počelo podnošenje zahteva za materinski dodatak nezaposlenim majkama za treće ili četvrto dete

Кao viši stepen zaštite porodice u vidu novčane pomoći Skupština AP Vojvodine je 20.12.2018. godine donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o ostvarivanju materinskog dodatka za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete.

Pravo se odnosi na nezaposlene majke koje su počev od 01.07.2018. godine rodile treće ili četvrto dete uz uslove: da je majka državljanka Republike Srbije, da ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji AP Vojvodine, da se nalazi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da neposredno brine o svoj deci.
 
Dužina prava na materinski dodatak određuje se na osnovu statusa nezaposlenosti majke i ne može trajati duže od 24 meseca neprekidno.
 
Zahtev za materinski dodatak se podnosi u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora najkasnije do navršenih šest meseci života trećeg, odnosno, četvrtog deteta, izuzev za majke koje su se porodile počev od 01.07.2018. godine, koje zahtev mogu da podnesu najkasnije do 30. juna 2019. godine.
 
O pravu na materinski dodatak u prvom stepenu rešava Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora.
 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 025/468-154.
 
Zahtev za ostvarivanje prava na materinski dodatak za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete možete preuzeti OVDE.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar