lokacija: Sombor
objavljeno: 30.01.2019.

U Somboru počelo podnošenje zahteva za materinski dodatak nezaposlenim majkama za treće ili četvrto dete

Info servis

Кao viši stepen zaštite porodice u vidu novčane pomoći Skupština AP Vojvodine je 20.12.2018. godine donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o ostvarivanju materinskog dodatka za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete.

Pravo se odnosi na nezaposlene majke koje su počev od 01.07.2018. godine rodile treće ili četvrto dete uz uslove: da je majka državljanka Republike Srbije, da ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji AP Vojvodine, da se nalazi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da neposredno brine o svoj deci.
 
Dužina prava na materinski dodatak određuje se na osnovu statusa nezaposlenosti majke i ne može trajati duže od 24 meseca neprekidno.
 
Zahtev za materinski dodatak se podnosi u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora najkasnije do navršenih šest meseci života trećeg, odnosno, četvrtog deteta, izuzev za majke koje su se porodile počev od 01.07.2018. godine, koje zahtev mogu da podnesu najkasnije do 30. juna 2019. godine.
 
O pravu na materinski dodatak u prvom stepenu rešava Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora.
 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 025/468-154.
 
Zahtev za ostvarivanje prava na materinski dodatak za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete možete preuzeti OVDE.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U noći između 23. maja, oko 21h, lopovi su odneli oko hiljadu metara visokonaponskog kabla sa dalekovoda. Selo Kupusina se snabdeva...

Obaveštavaju se stanovnici Sonte da će akcija odnošenja kabastog otpada biti izvršena 22., 23., 29. i 30.05.2019....

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor ove nedelje posreduje za sledeća radna mesta:     -       Radnici angažovani na javnim...

Sutra, u sredu, 22.05, u Apatinu bez struje u vremenu od 8 do 9 časova ostaju potrošači iz Dravske ulice...

U četvrtak 16.05. u Sonti će zbog seče grana pri n.n.vodu bez struje u vremenu od 08-14 časova biti potrosaci...

Zbog najavljenih obilnih padavina u narednim danima, ekipe JКP "Radnik" biće dežurne tokom 24 časa, od ponedeljka do petka.    Brojevi telefona...