U Somboru počela sadnja ukrasnog grmlja

Radnici JKP “Zelenilo” Sombor otpočeli su danas u centru Sombora sadnju spiree, (spiraea van houttei), ukrasne žive ograde, u najvećoj meri zastupljene duž gradskih venaca, kao i ulica koje se ulivaju u centar grada.   

Reč je o popunjavanju praznog prostora u nizovima već postojećih živica, duž kolovoza i trotoara, na mestima gde su se vremenom proredile usled delovanja različitih faktora. Sada je potrebno posaditi nove sadnice, radi estetskog, biološkog, svakog drugog efekta. 
 
Žive ograde su vrlo efikasne u zaštiti od prašine, izduvnih gasova (uz put), vetra, a umanjuju i buku na prometnim mestima.
 
Spirea van hutei (“suručica”) je široki, brzo rastući grm sa zakrivljenim granama, koji dostiže visinu do 2,5 m. Listovi su tamnozeleni, cveta u maju i junu, a cvetovi su beli i nalaze se u gustim “grozdovima”, koji pokrivaju prošlogodišnje izdanke.
 
Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar