U Somboru održane 4 javne rasprave

Danas su zainteresovani građani mogli da prisustvuju javnim raspravama vezano za nacrte Odluka koje su objavljene 11. januara. Radi se o četiri nacrta Odluke i to:

Nacrt Odluke o održavanju spoljnih delova zgrade na teritoriji grada Sombora,
 
Nacrt odluke o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrade i zona obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade,
 
Nacrt Odluke o drugim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada,
 
Nacrt Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Sombora.
 
Javne rasprave su trajale do 18.01.2019. godine, kada su u zgradi „Županije“ u sobi broj 142, u prisustvu predstavnika nadležnih Odeljenja, održane i javne prezentacije nacrta napred navedenih Odluka. Uz prisustvo zainteresovanih građana, predstavnika pravnih lica, kao i predstavnika nadležnih odeljenja prezentovane su odluke, saslušana pitanja i sugestije.
 
Nakon završetka javnih  rasprava, nadležna odeljenja Gradske uprave sačinjavaju  izveštaj o javnoj raspravi koji sadrži podatke o: mestu i vremenu održavanja rasprave; ovlašćenim predstavnicima organa grada Sombora koji su učestvovali u raspravi; broju učesnika i broju dostavljenih predloga, sugestija i komentara; kao i predlozima i sugestijama koji su prihvaćeni i predlozima i sugestijama koji nisu prihvaćeni, sa obrazloženjem razloga. Izveštaj o javnoj raspravi  će biti objavljen na  internet stranici grada Sombora  u  propisanom roku odnosno najkasnije do 28.01.2019.godine.
 
Nacrti sve četiri navedene Odluke sa izveštajem o sprovedenoj javnoj raspravi biće prosleđeni  članovima gradskog veća na razmatranje i usvajanje, a zadnju reč daće odbornici skupštine grada Sombora.
 
Javne rasprave  su započete dana 11.01.2019. godine objavljivanjem javnog poziva za učešće u raspravi na internet stranici grada Sombora i nedeljnom listu „Somborske novine“.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar