Tri samoubistva u nedelju dana
20.01.2014.

Tri muškaraca oduzela su sebi život u Apatinu, a sva tri samoubistva dogodila su se u samo nedelju dana, što je dodatno šokiralo stanovnike tog grada u Vojvodini. Reč je o tri osobe različite starosne dobi, a njihove odluke predstavljaju svojevrsnu tragediju koja se ne pamti u ovom mestu, piše lokalni nedeljnik "Novi glas komune". Razlozi ovih nesreća se još uvek utvrđuju. Četvrtog dana ove godine, prvo je sebi oduzeo život Marko Lovrić (34) tako što je popio veću količinu lekova. Telo mladića u porodičnoj kući našao je njegov prijatelj Branko Zorić, kome je Marko posvetio jedno od tri oproštajna pisma. U njemu je napisao samo "Izvini", a oproštajna pisma je ostavio i bivšoj devojci i policiji. Prema rečima njegovih prijatelja i komšije, Marko je imao težak život i velike finansijske probleme, radio je u preduzeću "Dunav", gde radnici nekoliko meseci nisu dobili plate, a mučile su ga, tvrde, i uspomene sa ratišta na Kosovu. Samo dva dana kasnije, na Badnje veče, malo iza ponoći, Dušan Kraguljac (59), pucao je pištoljem sebi u glavu, a u oproštajnom poruci je napisao da ga sahrane pored roditelja. Njegova snaja Milena, koja ga je pronašla mrtvog kada je došla da mu čestita Božić, kaže da je Dušan teško prihvatao siromaštvo, a da se veče pre samoubistva prijatelju poverio da ne može više da izdrži svoju nemoć i nemaštinu.
U šestočlanoj porodici Kraguljac, kako se navodi, niko nije zaposlen i žive od socijalne pomoći, koja iznosi 12.000 dinara, pošto su, nakon privatizacije fabrika u kojima su radili, postali tehnološki viškovi.
Sedmog dana od prvog samoubistva, grad je potresla još jedna tragedija. Zdravko Guzijan (84) oduzeo je sebi život vešanjem. Telo Zdravka, koji se obesio o rog drvene konstrukcije krova garaže iza porodične kuće, pronašao je njegov sin Dragan. Zdravkove komšije su za "Novi glas komune" ispričali da se on već neko vreme borio sa opakom bolešću.
(Tanjug)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar