Sutra tretman prskanja komaraca u Kuli

Sutra, 07. avgusta, će u večernjim satima (oko 20.30 časova), sa zemlje biti izvršen tretman prskanja komaraca na teritoriji opštine Kula. Preparati kojim će se vršiti tretiranje su na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina i toksični su za pčele, tako da se na pčelare apeluje da izmeste svoje košnice.

Predsednik opštine Kula, Velibor Milojičić, rekao je da su prošle nedelje izvršena kontrolna merenja i da je ustanovljeno da je broj domaćih komaraca na određenim lokalitetima i do sedam puta veći nego što je normalno.
 
Prvi tretman obuhvatiće mesta gde se pokazala uvećana koncentracija odraslih komaraca na zemlji i uništavanje larvi u stajaćim vodama, dok će drugi tretman biti izvršen u onim delovima gde se monitoringom utvrdi da je broj komaraca i dalje uvećan.
 
Pored Zavoda za javno zdravlje Sombor koji će vršiti monitoring, u celoj proceduri učešće će uzeti i Veterinarska stanica u Kuli.
 
Da podsetimo, na sednici Štaba za vanredne situacije održanoj 03. avgusta 2018. godine, na osnovu informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji groznice Zapadnog Nila na teritoriji Republike Srbije u 2018.godini, doneta je Naredba da se preduzmu mere za smanjenje rizika od mogućnosti nastanka epidemije i izvrši vanredni tretman protiv komaraca na području lokalne samouprave.

Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar