lokacija: Sombor
objavljeno: 07.02.2019.

Sombor: U toku je priprema nacrta odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine

Info servis

Odeljenje lokalne poreske administracije je otpočelo rad na pripremi nacrta Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada Sombora. Prema količini zagađenja koje nastaje usled određenih aktivnosti biće određene naknade kako bi se smanjio stepen negativnog uticaja na životnu sredinu, a u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Bliže kriterijume za određivanje stepena negativnog uticaja na životnu sredinu, iznose naknada za određene aktivnosti, uslove za oslobađanje od plaćanja naknade ili njeno umanjenje i kriterijume koji su od značaja za uticaj fizičkih lica na životnu sredinu utvrđuje Vlada na predlog nadležnog ministarstva. Visinu naknade na nivou grada utvrđuje sama lokalna samouprava na osnovu kriterijuma koji je utvrdila Vlada.
 
Nakon izrade nacrta Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji Grada Sombora, Odeljenje lokalne poreske administracije će, uputiti javni poziv i sprovesti javnu raspravu kada će zainteresovana lica, odnosno građani moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare.
 
Nakon završetka rasprave, Odeljenje lokalne poreske administracije Gradske uprave grada Sombora sačiniće izveštaj o javnoj raspravi.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U četvrtak, 11. aprila, će doći do prekida u snabdevanju električnom energijom u Ulici Vlade Ćetkovića, u vremenskom...

"Parking servis" Sombor obaveštava građane da će se u subotu, 13. aprila 2019. godine, održati 15. po redu...

Obaveštavaju se građani Opštine Apatin da je u toku tretman suzbijanja krpelja na teritoriji opštine Apatin. Radove...

U ponedeljak 8. aprila, doći će do isključenja električne energije u Apatinu, u periodu od 13...

Crveni krst Apatin će 07.04.2019 godine, u saradnji sa ,,Domom zdravlja" iz Apatina, a u okviru obeležavanja ,,Svetskog...

U nedelju 31. marta, počinje letenje računanje vremena.   Kako poručuju iz Direkcije za mere i dragocene metale, u 2:00 časa, u...