Sombor: Izrada nacrta o naknadama za korišćenje javnih površina

Odeljenje lokalne poreske administracije je pristupilo izradi Nacrta Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Sombora. Nakon izrade Nacrta, biće upućen javni poziv na raspravu, kada će zainteresovani građani moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare.

Narodna skupština je usvojila Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara. Shodno odredbama navedenog Zakona, naknadu za korišćenje javnih površina utvrđuje organ jedinice lokalne samouprave nadležan za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda rešenjem.
 
Najviši iznos naknade za korišćenje javne površine propisan je Zakonom. Aktom skupštine jedinice lokalne samouprave utvrđuje se visina naknade, olakšice, način dostavljanja i sadržaj podataka o korišćenju javne površine nadležnom organu koji utvrđuje obavezu plaćanja naknade Кriterijumi za propisivanje visine naknade su: vreme korišćenja prostora, zona u kojoj se nalazi prostor (ukoliko je zona utvrđena aktom jedinice lokalne samouprave) i tehničko-upotrebnim karakteristikama objekta.
 
Originalno obaveštenje dostupno je OVDE
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar