Poziv zainteresovanima za učešće na okruglom stolu početka procesa izrade lokalnog akcionog plana

Grad Sombor organizuje okrugli sto pod nazivom „Početak procesa izrade Lokalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu za period 2019-2020. za grad Sombor“  koji će se održati  12. marta 2019. godine u Somboru, zgrada „Županije“  Trg cara Uroša br.1, kancelarija broj 108/I sprat sa početkom u 11,00 časova.

Ovim putem grad Sombor poziva zainteresovane građane, organizacije civilnog društva, predstavnike  privatnog sektora i druga zainteresovana lica da aktivno uzmu učešće na okruglom stolu.
 
- Želimo da dobijemo odgovore na pitanja kao što su:

    Кako biste unapredili  informisanje o pružanju javnih usluga?
    Šta treba uraditi da informacije budu dostupnije, a procedure jasnije?
    Кoji podaci grada Sombora treba da budu u otvorenom formatu?
    Da li znate kako se koriste sredstva od naplaćenog poreza na imovinu?
    Šta bi u postupku moglo da se izmeni, a da Vam olakša ostvarivanje Vaših prava?

Takođe, ovim okruglim stolom želimo da iniciramo dijalog između građana, civilnog društva, poslovnog sektora i javne uprave kako bi se podstakle aktivnosti koje predstavljaju odgovor na stvarne potrebe građana. Tendencija je da se građanima olakša ostvarivanje njihovih prava i da im se omogući da budu pravovremeno, jasno i kvalitetno informisani o poslovima i životu lokalne samouprave, poručuju iz Gradske uprave.
 
Izrada Lokalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu za period 2019-2020. za grad Sombor će se sprovoditi u koordinaciji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i uz stručnu podršku Udruženja građana za demokratiju i građansko obrazovanje „Građanske inicijative“, i deo je  programa „Inicijativa Partnerstvo za otvorenu upravu-Program za lokalne zajednice“. Republika Srbija je članica međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu. Partnerstvo za otvorenu upravu je odlučilo da proširi svoje aktivnosti i na lokalni nivo vlasti. Jedan od glavnih razloga za širenje Partnerstva na lokalni nivo jeste činjenica da se najveći deo Vladinih odluka sprovodi na lokalnom nivou, osim toga, javna uprava i administracija je najbliža građanima na lokalnom nivou vlasti.
 
Ovaj događaj grad Sombor organizuje i povodom obeležavanja Međunarodne nedelje Partnerstva za otvorenu upravu 11-15. marta.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar