Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.

Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta (rođena od 1989. do 2000. godine), koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.
 
Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštoj kancelariji Centra Ministarstva Odbrane, a prema mestu prebivališta lica,  do 28.02.2019. godine i to:
 
- u CMO Sombor, svakim radnim danom od 09.00 do 15.00 časova,
- u Opštinskoj kancelariji Apatin, ponedeljkom, od 09.00 do 15.00 časova,
- u Opštinskoj kancelariji Odžaci, utorkom, od 09.00 do 15.00 časova,
- u Opštinskoj kancelariji Кula, sredom, od 09.00 do 15.00 časova.
 
Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da ponesu ličnu kartu na uvid. Ukoliko ne poseduju ličnu kartu, na uvid poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu važeću putnu ispravu.
 
Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 
                                                                                      

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar