Poziv poslodavcima - još ima sredstava za zapošljavanje

Za javni poziv na nivou Grada Sombora za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica na novotvorenim radnim mestima u 2019. godini, još uvek ima raspoloživih sredstava.

Subvencije se dodeljuju poslodavcima iz privatnog sektora u visini od 150.000 dinara po osobi, odnosno, 180.000 dinara za osobe sa invaliditetom, radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći, mlade u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, žrtve porodičnog nasilja.

Subvencije su namenjene zapošljavanju nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti - bez kvalifikacija/sa niskim kvalifikacijama, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, stariji od 50 godina koji imaju status viška zaposlenih, Romi, osobe sa invaliditetom,  radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni, žrtve porodičnog nasilja, žene, supružnici iz porodice u kojoj su oba supružnika nezaposlena.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje telefon: 025/464-051, 464-050, ili sa sajta Nacionalne službe za zapošljavanje - www.nsz.gov.rs, kao i u Gradskoj upravi Grada Sombora, Odeljenje za privredu, turizam i LER, Odsek za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, kancelarija broj 210/II - www.sombor.rs  
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar