Orezivanje i uklanjanje trulih i sasušenih stabala u Aleksa Šantiću

Radnici „Zelenila“ koriste svaki povoljan vremenski trenutak da realizuju svoje uobičajene aktivnosti, među koje spada i orezivanje i uklanjanje trulih i sasušenih stabala i grana. Tako je došlo na red i naseljeno mesto Aleksa Šantić.

Na osnovu rešenja komunalnog inspektora Odeljenja inspekcije i komunalne policije, a po zahtevu MZ Aleksa Šantić, u Ulici Solunskih boraca je izvršeno vađenje 4 stabla smrče koja su ugrožavala krov i fasadu objekata, nadzemnu instalaciju i nesmetan prolaz vozila i pešaka, uz obavezu sadnje 4 kuglasta javora namesto uklonjenih smrča. U istoj ulici je orezana još jedna smrča čije su grane urasle u žice elektropriključaka, a ispred kućnog broja 94 je uklonjeno 20 grmova zove, koji su ugrožavali krov i fasadu stambenih objekata, nadzemne instalacije, i prolaz poljoprivrednih mašina.
U Hercegovačkoj ulici su uklonjena tri potpuno suva stabla tuje, jedan javor koji je svojim korenovim sistemom podizao obližnji totoar, a orezana je i jedna smrča čije su grane urasle u žice elektropriključaka.
U Ličkoj ulici je orezan drvored 22 sibirska bresta, a u Ive Andrića 11 jasena.
 
„Zelenilo“ je u obavezi i da premaže biomelemom i zatvori rane od rezidbe, radi predupređenja opasnosti od insekata i ostalih patogena.  
 
Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar